Informatie

zon

Iedereen vindt het milieu en gezondheid belangrijk en wil wel zijn bijdrage leveren aan een duurzame toekomst voor onszelf en onze kinderen.

DeMiFa – Solar Energy Systems vindt dan ook dat zonnepanelen voor iedereen betaalbaar moet zijn. Door het aanbieden van complete systemen, samengesteld uit kwalitatief hoogwaardig en op elkaar afgestemde producten, kan DeMiFa betaalbare oplossingen op maat aanbieden, die zich binnen 5 jaar terugverdienen.

Wat is zonne-energie?
De zon geeft energie af in de vorm van warmte en licht. Met zonnepanelen wordt het zonlicht (fotonen) door fotovoltaïsche cellen omgezet in elektriciteit. Zonnecellen worden gemaakt van mono- of polykristallijn silicium en hebben een afmeting van ca. 15,5 x 15,5 cm. In één zonnepaneel zitten meerdere rijen zonnecellen in serie verwerkt, meestal 60 of 72. Alle zonnecellen tezamen, bepalen het vermogen (Watt) van één zonnepaneel. De panelen worden meestal in serie aan elkaar gekoppeld en aangesloten op een omvormer die er 230 Volt wisselspanning van maakt, gelijk aan ons elektriciteitsnet.

Investeren in zonnepanelen verstandig?
De aanschaf van zonnepanelen is vaak een behoorlijke investering, maar is zeker de moeite waard.
Er zijn meerdere reden:

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?
Heel veel daken zijn geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen, uiteraard moet het dak wel grotendeels in de zon liggen. Dit is afhankelijk van de oriëntatie (N-O-Z-W) en obstakels, zoals andere gebouwen en bomen die voor schaduw kunnen zorgen. Het type dak (pannendak of plat dak) maakt eigenlijk niet zo heel veel uit. Het beschikbare dakoppervlak bepaald wel hoeveel zonnepanelen je kan plaatsen en dus hoeveel stroom je zelf kunt opwekken.